O Imaginariju

Jeste li ih ikada sreli? One knjiške moljce koji, iako je sutra radni/školski dan, ne mogu samo tako oko dva ujutro odložiti knjigu i otići na spavanje. Svjesni su da će cijeli sljedeći dan provesti zamućena pogleda i usporenih kretnji te u svom svijetu knjige za koju bi ispravnije bilo reći da su je progutali, umjesto pročitali.  Ima i onih koji obožavaju otvoriti knjigu netom pristiglu iz tiskare i, uz djevičansko pucketanje korica, udahnuti onu savršenu kombinaciju: miris stroja, ljepila i papira. Jeste li ih ikad sreli ili ste (obećavamo, nećemo nikome reći) i vi sami takvi? Ako jeste, na pravom ste mjestu. Dobrodošli u Imaginarij.

Imaginarij je jedna sasvim drugačija internetska zajednica. Čini ga jedan podskup zaljubljenika u knjigu, oni s razvijenim kritičkim razmišljanjem. Želimo mjesto s kojeg kreće svaka relevantna rasprava o knjizi. Nije svaka knjiga jednako dobra, bez obzira na popularnost. Mi ćemo se iskristalizirati kao oni čije je mišljenje o knjizi važno, ako ne i presudno. Potpuno objektivno, lošoj ćemo knjizi bez isprike zamjeriti njezinu lošu kvalitetu, a dobru uveličati. Tu smo jer ćemo nepristrano obraditi sve ono što iz književnog svijeta zaslužuje biti spomenuto.

Najistaknutiji članovi dobit će rukopise novih knjiga 30 dana prije objave na uvid i recenziju. Pokrenut ćemo i vlastitu biblioteku gdje će članovi odlučivati što će se objavljivati, a što ne. Organizirat ćemo književne klubove i književna događanja, a tu je i mnoštvo nagrada u pripremi.

Uključite se i postanite dio prvog relevantnog mjesta svih onih koji žive za knjigu.

Imaginarij

Osnovna komponenta Imaginarija su analize. Analize su zaokružene cjeline, kritički osvrti, nešto što može imati snažan utjecaj na percepciju čitatelja. Analitičar na Imaginariju je opinion maker i on pomaže čitatelju odgovoriti na pitanja zašto pročitati neku knjigu, pratiti nekog autora ili što očekivati od novih trendova u književnosti.

Analize se piše na zadanu temu kako bi mogli uvijek dobiti nekoliko različitih pogleda na zadanu problematiku. Uz temu obično dolaze i ankete kojima se nastoje kvantificirati mišljenja korisnika.

Ne želimo gomile tekstova koje nitko neće pročitati, već mali broj super kvalitetnih stvari. Kako bi to omogućili unutar zajednice postoje dvije valute: reputacija i vingd. One ukazuju na vaš utjecaj unutar zajednice, otključavaju vam nove mogućnosti i donose nagrade. Put prema višoj reputaciji i više vingda je kroz kvalitetan doprinos. Na Imaginariju nisu svi isti, ali svi imaju jednaku šansu izboriti se za svoju poziciju.

Ljubav prema knjizi do sada je bila samotan proces. Mi ga po prvi put, jasno, argumentirano i s nepokolebljivom strašću dovodimo u javni prostor. Hvala što se dio ove priče.

Kako pisati analize

Analize su recenzije, ili kritički osvrti na zadanu temu. Gdje i kako se one pišu?

1. Ako već niste, prijavite se u Imaginarij tako da na početnoj stranici Imaginarija, u desnom gornjem kutu, pritisnete ‘Prijavi se’. Otvorit će vam se Vingd prozorčić putem kojeg ćete se prijaviti u Imaginarij, u dva klika bez ostavljanja osobnih podatka. Automatski ćete dobiti i svoj Vingd račun na koji ćete skupljati Vingd bodove, važan element našeg Imaginarij svijeta.

2. Sad možete početi s pisanjem analize. Na dnu stranice s koje ste došli ovdje, kliknite na veliki zeleni gumb na kojem piše ‘Napiši analizu’. Otvorit će vam se veliko polje koje čeka da u njega napišete svoja razmišljanja. Analize ne trebaju biti dugačke, volimo reći da je kvaliteta bitnija od kvantitete.

3. Kada ste završili s pisanjem analize, morate je još samo objaviti. Za to će vam biti potreban 1 vingd kojeg ćete dobiti kao poklon dobrodošlice prilikom prijave. Uživajte u Imaginariju i pisanju!

Javite se, ovo je naš zajednički projekt i mišljenje svakog člana je bitno

Niste sigurni kako nešto radi? Imate ideju kako stvari unaprijediti? Nije vam dovoljno pisati analize i ocjenjivati, već želite više? Slobodno nam se javite putem chata, kontakt forme ili na email urednik@imaginarij.com.

Glavna urednica: Ivana Mirošević (urednik@imaginarij.com)

Voditelj projekta: Neven Antičević

Koncept i razvoj: Vingd Inc. (vingd@vingd.com)

Aktivnosti

Više

Chat (0)

Uključi se