Mikimiki

od Buffybot

0 0 0 0

Anotirani Hobit

Anotirano izdanje Hobita od običnog izdanja razlikuje se duplo većim brojem stranica i većim formatom. Zatim su tu još i pregršt ilustracija i informacija o raznim izdanjima i prijevodima ovog klasika britanske fantastične književnosti. Ovo anotirano izdanje teško se može usporediti sa bilo kojim drugim domaćim izdanjem. Autor je postavio temelje suvremene fantastične književnosti i bio uzor za mnoge druge pisce poput Guya Gavriela Kaya, Neila Gaimana, Tada Williamsa...

Radnja prati avanture hobita Bilboa Bagginsa kojeg čarobnjak Gandalf Sivi preporučuje patuljku Thorinu Hrastoštitu kao člana družine kao korisnog obijača. Bilbo isprva nije oduševljen pomisli da napusti svoj topli i sigurni dom u Hobbitonu i pridruži skupini od trinaest patuljaka. Nakon što skoro prespava polazak na put, Bilbov avanturistički duh se budi i putovanje počinje.

Hobit je knjiga za djecu i mlade pisana u vrijeme drugog svjetskog rata i kao takva bogata je metaforama i pozitivnim porukama. Fantastična bića i zaplete autor je crpio iz mitova i tradicija Velike Britanije, te zemalja sjeverne Europe. Hobit je nezaobilazna literatura za sve ljubitelje fantastike, dok će bogato opremljeno anotirano izdanje lako osvojiti kolekcionare i obožavatelje. Posebnu vrijednost i draž ova knjiga nudi svim entuzijastima lingvistike i književnosti jer se uz tekst romana nalazi biografija i razvoj djela kroz godine, preko granica i nacija uz prikaze likovnih ilustracija i autorovih reakcija na iste. 

Ocjene

Komentari

Aktivnosti

Više

Chat (0)

Uključi se