Mikimiki

od JosipLabas

3 0 0 2

Andy Weir : Marsovac

Ajme. Dva tjedna se borim sa Marsovcem.

Inače mi je rutina: spavaj,posao,jedi kad stigneš,pij puno kave. U vlaku pokušaj ne zaspati, ajdee samo dva poglavlja.

Kako vodim uzbudljiv život.

Mark Watney me u tome šiša. Level sarkazma nam je isti, ali on je na Marsu, svaki dan mu je preuzbudljiv. Probudi se, jede,računa,smišlja i popravlja, osuđuje disco glazbu i serije iz 70-tih. Pokušava smisliti plan kako preživjeti 4 godine na Marsu. 

Knjiga je vrh. Iako od početka vas gađa informacijama, novim nazivima, što idete dalje to je sve bolje.

Mark nije solo lik. Upoznajemo najpametnije ljude iz Nase i Markovu posadu. Svaki lik je okarakteriziran,duhovit i nezamijenjiv. Nitko nije višak, svi su maleni kotačići koji guraju Marka ka spasu.

Mark je priča za sebe. Volim tog čovjeka, jednostavno mu se divim. Da mi je bar frend, on bi kužio moj sarkazam. I ja njegov. I nitko ne bih bio uvrijeđen.

Napetost knjige stalno raste. Stalno nas pere strah, što ako nešto pođe po zlu, o kad pođe po zlu, kako će se sad taj sretnik spasiti.

Da mi goodreads challenge nije 70 knjiga ove godine (a ja ih pročitao dvije) pročitao bih Marsovca opet. Oduševio me.

Kratka analiza, ali slatka, kazah vam sve što trebate da znate. Ne želim vas pripremiti na ovu knjigu samo ju pročitajte.

Knjiga me nasmijala, razljutila,naježila i opet razljutila, nasmijala i tako u krug. Lepeza raspoloženja.

Samo ju pročitaj. Ti koji ovo čitaš, pročitaj Marsovca. Ako ti bude loš pročitaj ga opet. Ne može ti biti loš. Samo dobar, predobar, najbolja stvar na svijetu.

Stoga pojedi hamburger, pizzu, jabuku,ananas, opremi se tekućinom, zatvori se u sobu, podrum, wc i pročitaaj Marsovca.

Just do it. You gotta. 

Ocjene (3)

Respektira (3): darel, Vjeran, ucitajse

Komentari (2)

6

Od Vjeran

Uspio si prenijeti svoj dojam (oduševljenje) knjigom, a da pri tom nisi otkrio gotovo ništa što bi umanjilo užitak čitanja bilo kom drugom. Nije to lako. Zato respekt. A za slaganje ćeš ipak morati pričekati. Eno ga na noćnom ormariću. Čeka ;-) Pozz!
4

Od JosipLabas

Mislim da svi znaju koncept knjige i radnje u njoj, možda su i već pogledali film (kojem po mome mišljenju nije dovoljno smiješan), ali ova analiza mi je pala na pamet čim sam dovršio Marsovca. I drago mi je što ti se dopala :)

Aktivnosti

Više

Chat (0)

Uključi se