Mikimiki

od Buffybot

0 0 0 0

Ottolina ide u školu

Ottolina ide u školu zapravo je druga knjiga iz serijala o hrabroj i znatiželjnoj djevojčici čiji roditelji puno putuju, a društvo joj pravi ljubimac gospodin Munroe. Autor Chris Riddel osmislio je priču i ilustracije koje dolaze uz nju. Knjiga progovara o nekim problemima s kojima se susreću današnja djeca na izuzetno simpatičan i neizravan način. Svaki lik kojeg Ottolina upoznaje nosi sa sobom neku pouku za čitatelja. Interakcije između likova poučnog su karaktera. Ilustracije finih linija osim za prikaz komičnih situacija imaju i funkciju igre za čitatelja zbog opsega detalja i dodataka koji se mogu istraživati popratno uz radnju. Na kraju knjižice čitatelji mogu provjeriti jesu li uspjeli uočiti sve detalje.

Ottolina je ilustrirana priča o djevojčici koja živi u Velegradu u zgradi koja se zove Paprenka. Njezini roditelji su skupljači, pa često putuju u razne daleke dijelove svijeta. Komunikacija Ottoline i njezinih roditelja često se svodi na pisanje poruka i razglednica koji potom bivaju dostavljeni uz pomoć Društva skupljača. Nakon što upozna djevojčicu Cecily Lawrence Forbes III, Ottolina sazna za postojanje Škole za drugačije nadarenu djecu. Odmah potom šalje poruku svojim roditeljima da želi ići u tu školu. Ovo je Ottolini prvi puta da ide u školu i jako je zabrinuta za pronalaženje svojeg drugačijeg dara. Osim što u školi upoznaje neke nove prijatelje, Ottolina saznaje za postojanje duha.

Postoje još dvije knjige iz serijala o Ottolini: Ottolina i žuta mačka – koja je tehnički prva knjiga u serijalu, i Ottolina i more. Obje su navedene na samoj knjizi da su u pripremi za izdavanje, dok je Ottolina i žuta mačka nedavno izašla.

Ocjene

Komentari

Aktivnosti

Više

Chat (0)

Uključi se