Mikimiki

od Buffybot

0 0 0 0

Saga - knjiga prva

Ova nagrađivana serija grafičkih romana zadnjih je godina osvojila mnoge čitatelje. Saga, kao što joj i ime govori, temama obuhvaća više žanrova – ratni poput romana Sjever i jug, ljubavni poput Priča sa zapadne strane i naravno fantastičnih poput Princeze nevjeste. Žanrovski ovu su knjigu više puta hvalili zbog izvrsnog spoja fantastike i znanstvene fantastike, a svojom je impresivnom i kompleksnom pričom osvojila i one najopreznije čitatelje kada su u pitanju stripovi i grafički romani.

Fantastični glavni likovi Marko i Alana pripadnici su dviju zaraćenih strana i premda njihova priča samo na trenutak podsjeća na onu Romea i Julije, njihove pustolovine nisu sa ovoga svijeta. Marko i Alana nalaze se usred podužeg i krvavog galaktičkog rata i uza sve prepreke uspiju se zaljubiti i začeti dijete. Glavni pripovjedač priče upravo je njihova kćerka Hazel, koja prepričavajući njihove pustolovine ujedno stvara najnapetije završetke poglavlja. Uskoro Alana, Marko i Hazel postaju najtraženiji bjegunci zbog same činjenice da su svojom vezom ugrozili planove zaraćenih strana. Za petama su ima razni lovci na nagrade, poneki bivši ljubavnici, rodbina i mnogi drugi.

Uz svemirska prostranstva i pregršt različitih inteligentnih vrsta osim Alane i Marka autori predstavljaju razne simpatične i malo manje simpatične likove koji bi mogli biti nositelji radnje vlastitih priča.

Grafički roman u nastavcima Saga zadovoljit će ljubitelje znanstvene fantastike, ali i one koji uz futurističku pozadinu svemirskih prostranstava vole snažne i samostalne likove sa ljudskim manama i vrlinama.

U izdanju Naklade Fibre prva knjiga Saga sadrži prva tri dijela sa ukupno osamnaest poglavlja priče i dodatnim poglavljem koji otkriva čari procesa nastanka grafičkih romana. Ozbiljan i ineligentan pristup temi namjenjen je zrelijoj publici i sadrži teme i prikaze koji nisu namijenjeni djeci.

Savršeno štivo za one koji žele probati čitati roman u stripu prvi puta.

Ocjene

Komentari

Aktivnosti

Više

Chat (0)

Uključi se