Mikimiki

od Buffybot

0 0 0 1

Superjunakinje - Osvrt na pročitano

Roman Superjunakinje govori o životima četiri žene. Njihovi se životni putevi isprepliću nakon što sve završe u psihijatrijskoj ustanovi. Na izgled, četiri potpuno različite žene i četiri različita života, a opet mjesto na kojem završavaju ih nedvojbeno povezuje.
Radnja je pisana po poglavljima iz perspektive svake od protagosnistica – Marlene, Ane, Jasne i Katje. Uz početak poglavlja se često nalaze istaknute upečatljive rečenice iz teksta. Naracija posrnulih superjunakinja prepuna je biblioterapeutskih afirmizama koje će čitateljima kojima su namijenjene zasjati u tekstu. Priče junakinja variraju u od onih ciničnih do dirljivo emotivnih. Autorica više puta kroz knjigu naglašava vrijednost psihoterapije i dijeljenja iskustava.
Dok komparacija sa romanom Let iznad kukavičjeg gnijezda stoji samo zbog mjesta radnje i „mentalnog bankrota“ nositeljica radnje, Žene koje trče s vukovima ili pak Knjiga za divlju ženu nešto su bliže namjeni i poukama koje iz ove knjige možemo izvući.
Kratko se treba osvrnuti i na font koji odudara od uobičajnog fonta u današnjim knjigama. Dojam koji ovaj ogoljeniji oblik slova ostavlja na čitatelja u svojstvu je isticanja afirmacija i pozitivnih poruka u tekstu.
Topla preporuka za sve oblike biblioterapije odraslih osoba i čitatelje koji vole afirmacijske priče o suvremenim životnim iskustvima.

Ocjene

Komentari (1)

2

Od Bastet

Zanimljivo. :) Koristan osvrt, po naslovnici nikad ne bih pogodila ton i temu knjige...

Aktivnosti

Više

Chat (0)

Uključi se