Mikimiki

od Buffybot

1 0 0 0

Tirlogija Tama u meni

Trilogija Tama u meni sastoji se od knjiga Tama u meni, Divlje u meni i Ljubav u meni. Radi se o urbanoj fantastičnoj književnosti za mlade čija je okosnica radnje sukob između dvije frakcije vještica Crnih i Bijelih. Magija je stvarna, a vještice žive usporedo s ljudima, ali u tajnosti. Svijet vještica kompleksan je ne samo zbog magije nego i zbog političkog ustorja, te mnoštva živopisnih likova. Za razliku od sličnih fantastičnih serijala koji se odvijaju u izmišljenim svijetovima ili pak na američkom kontinentu, ovdje se radnja proteže kroz europske zemlje. Radnja počinje u Velikoj Britaniji, nakon čega pratimo putovanje kroz razne europske zemlje poput Španjolske ili pak Švicarske. Knjige vrve prekrasnim opisima europskih gradova i pejzaža koji privlače pažnju čitatelja na ljepote Europskih krajolika

U prvom dijelu trilogije Tama u meni, upoznali smo Nathan Bryna – abominaciju svijeta vještica. Omržen od strane gotovo svih, te s četrnaest godina zatvoren u kavez, poput životinje, Nathan je iz prve ruke iskusio da Bijele vještice nisu simbol za dobro i ispravno. Utrka za preživljavanje njegovog sedamnaestog rođendana koji za svaku vješticu predstavlja otkrivanje vlastitih moći uz pomoć obitelji predstavlja predstavlja opasan izazov jer Nathan je sin najopasnije Crne vještice – zloglasnog ubojice Marcusa.

Drugi dio trilogije Divlje u meni, nastavlja u napetom tonu nakon kraja knjige Tama u meni. Divlje u meni predstavlja Nathanovu borbu sa vlastitim moćima. Odlučan da spasi Annalise koju je zatočila Crna vještica Mercury, niti ne sluti opasnost rata koji se sprema u sve ćešćim sukobima i progonima Crnih vještica. Divlje u meni vrvi akcijskim scenama i napetim zapletima. Svaki korak je opasan i nikome se ne može vjerovati, pa čak ni vlastitim moćima.

Nakon prva dva dijela Tama u Meni i Divlje u meni, Sally Green svoju trilogiju o vješticama privodi kraju. Zadnja knjiga trilogije Tama u meni privodi kraju rat između Bijelih i Crnih vještica. Sedamnaestogodišnja nada Saveza, vještac Nathan Bryn polako se gubi ubijajući Bijele vještice i tražeći Annalise koja ga je izdala na nezamisliv način. Bijele vještice su u nemilosrdnom progonu Crnih i nitko nije siguran. U gerilskim sukobima između Crnih i Bijelih, isprepliću se istine i laži, a granica između ljubavi i mržnje polako se gubi. Ljubav u meni kulminacija je napete i emotivne trilogije Tama u meni.

Vrtoglave izmjene akcijskih i dirljivih scena koje su bile dio prva dva nastavka ovdje su još izraženije. Emocionalno provokativna i duboko dirljiva priča o Nathanu Brynu zadovoljit će sve ljubitelje dramatične fantastike. Ljubav u meni velikim je dijelom priča o ljubavi koja će izmamiti suzu i onim najotpornijima. 

Ocjene (1)

Respektira (1): Bastet

Komentari

Aktivnosti

Više

Chat (0)

Uključi se