2

monstrum

Bodovi
40.0
Analize
1
Ankete
5
Komentari
2
6 1 - 2
2 - - -

Za sada sam bez stava :)

od monstrum

2 0 0 0

Harry Potter

Nisam za to djeci treba nametati knjige koje mi preferiramo i mislimo da bi bile najbolje za njih, ali na nekih način ih usmjeriti ne bi bilo loše. Divno je kad roditelj i djete pročitaju istu knjigu pa mogu zajedno komentirati detalje i situacije iz nje. Sve dok nisam pročitala prvu knjigu o malom čarobnjaku Harry Potteru nisam razumijela svu tu famu oko iste. Kamen mudraca sam pročitala u jednom danu i nisam mogla dočekati sljedeće jutro kako bi otišla i posudila sljedeći nastavak...da ja sam roditelj koj se "navukao" na dječju knjigu..toliko evo da danas nakon što sam ih sve pročitala kupila sam svoju vlastitu kolekciju, i to hrvatsko i englesko izdanje. Kupila, pročitala i ponosna sam na njih.

Mišljenja sam da kad djetetu na dovoljno jasan i zanimljiv način predložiš neku knjigu i kad vidi koliko si ti oduševljen istom, vrlo je vjerojatno da će je početi čitati sa zadovoljstvom i znatiželjom. Nakon čitanja Harry Pottera poželja sam ući u taj čarobni svijet, pobjeći iz ovog svijeta sivila, monotonije, trčanja za poslom i zapostavljanja najbitnijih stvari. Poželjela sam imati posebne moći, biti u svakom trenutku zaštićena od svih koji mi ne žele dobro, od svih onih koji ne razumiju neke meni normalne stvari. 

Svaka knjiga na sebi poseban i drugačiji način pruža bijeg na neko posebno mjesto, pruža mir, spokoj i nadasve hranu za dušu. Zato mi je osobno svaka knjiga koju posjedujem najveće blago (nakon supruga i moje male curice naravno) i uvijek ću poticati kako svoju tako i tuđu djecu, a i odrasle da čitaju, čitaju, i čitaju...pa makar i dječje slikovnice..jer iz svake knjige se nešto nauči.

Ocjene (2)

Respektira (2): ucitajse, darel

Komentari

Aktivnosti

Više

Chat (0)

Uključi se